A daruzás a hétköznapi és speciális feladatokhoz is jó döntés

10 július 2023

Comments:

Off
 július 10, 2023
 Off
daru bérlés, autdaru bérlés

Számtalan anyagmozgatási feladatot lehet egyszerű, de profin kivitelezett daruzással elvégezni. Az emelési kihívásra sok helyen szükség lehet.

A legtöbb esetben persze egy bizonyos helyszínen veszik igénybe egy emelésre képes munkagép szolgálatait, ez pedig az építkezés. Ameddig át nem adnak egy új épületet, rengeteg építőanyagot, építőelemet kell a helyszínre szállítani, helyben mozgatni és összeállítani belőlük a falakat, emeleteket. Az emberi erőt meghaladják ezek a súlyok és méretek, ezért segítségül kell hívni olyan eszközöket és gépeket, amikkel biztonságos és időhatékony is egyben az anyagmozgatás.

A nagyobb méretű és gépeket igénylő súlyú objektumok nem csak egy építkezésen találhatóak meg. Egy több emeletes épület emeletére vagy tetőteraszára is kerülhet daruval bármi, amit beépíteni vagy telepíteni szeretnének. A jacuzzi éppen úgy szerepelhet a lehetséges berendezések között, mint egy nagy méretű üvegfal.

A mozgatáshoz olyan daru tudja a legtöbb előnyt nyújtani, ami maga is képes a helyváltoztatásra, illetve lehet vele közlekedni az egyes helyszínek között. Ilyen daru a mobildaru, valamint az autódaru is, ami tulajdonképpen a mobildaru egy fajtája.

Mobildaruval nincs lehetetlen

daru bérlés, autdaru bérlésA helyhez kötött darukkal sokkal több a gond, mert ezeket telepíteni kell és csak a hatótávolságukon belül tudnak dolgozni. A munka végével el is kell bontani a darut, majd elszállítani a helyszínről. A mobildaruk ellenben kerekeken gurulnak, tulajdonképpen járműre erősített mozgató szerkezetek.

A daru, a célnak megfelelő típusát befolyásolja, hogy mennyi ideig van szükség a munkájára. Egy hosszú lefolyású építkezéshez indokolt lehet a toronydaru, de kisebb, rövidebb feladatokhoz a mobil változat jobban megéri. A  nem helyhez kötött daru másik erőssége a mobilitáson kívül, hogy a speciális helyzetekben bravúrosan bevethető.

A mobildaruk is lehetnek többfélék. Az egyik típus csak emelni, rakodni tud, a másik ezen kívül szállítani is. A bérlésnél tehát pontosan meg kell határozni, hogy milyen paraméterek mentén kell kiválasztani az anyagmozgató gépet. Akár klasszikus mobildaru, akár autódaru bérlés a cél, tudni kell:

  • mit fognak emelni
  • milyen méret és súlyhatárok lesznek
  • mekkora kinyúlással kell rendelkeznie a darunak
  • milyen feladat lesz jellemző, emelés, szállítás, rakodás, telepítés stb.

Bérléssel nincs elvégezetlen feladat

daru bérlés, autdaru bérlésA bérlés önmagában még félsikert jelent, hiszen gépkezelő is kell a daruba. A vállalkozói szerződéssel, kezelővel együtt igényelt munkagép minden ügyfél dolgát meg tudja könnyíteni. Nincs szükség plusz alkalmazott keresésére, felbérlésére, de a meglévő gépkezelőket sem kell elvonni a saját munkájuktól.

Mi segítünk abban, hogy az egyszerűtől a speciálisig minden fajta emelési feladat elkészüljön. A csapatunk felkészültsége és tapasztalata, a jól felszerelt gépparkunk mind olyan előfeltételek, amikkel rendelkezünk. Nem hátrálunk meg a kihívások elől, inkább kreatívan állunk hozzájuk és felgöngyölítjük őket.

A daruzás legelső lépése magának az anyagmozgató gépnek a beszerzése. Amennyiben nincsen saját daru, de a vásárlás nem jöhet szóba, a bérlés jelenti az egyetlen, jó megoldást. A daru bérlés személyzettel együtt a legideálisabb, hiszen egyszerre kettő igényt is lefed, a gép és a szakember hiánya is megoldódik vele. Vegye fel a kapcsolatot velünk, ha a daruk mellett gépkezelőre is szüksége van! A munkatársaink szívesen eligazítják és segítenek a bérlés minden lépésnek lebonyolításában. A honlapon szereplő elérhetőségek bármelyikén fel tudja venni velünk a kapcsolatot.

Comments are closed.

Tel:+36 20 979 1660
E-mail:kopecsko@kopecsko.hu