Mikor jó döntés a darubérlés és mit kell tudni előtte?

7 február 2023

Comments:

Off
 február 7, 2023
 Off
Darubérlés kezelőszemélyzettel
Category: Blog

A darubérlést a legkülönfélébb emelési, szerelési munkálatokhoz ajánljuk, de bármi legyen is a pontos feladat, nálunk a gépek és kezelőik is a maximumot nyújtják!

Az anyagmozgatás egy ponton túl már gépek használatát igényli, ilyen esetekben pedig rendszerint a daruk kapják a főszerepet. Ha fontos a nagy teljesítmény, ugyanakkor a mozgékonyság is, akkor ezen belül is csak a mobildaruk jöhetnek számításba. Tekintsük át, milyen területeken merülhet fel igény ilyen gépekre, az alkalmazási terület ugyanis sokkal szélesebb, mint elsőre gondolná az ember!

5 terület, ahol mobildaru nélkül nincs hatékony munka

  • Építőipari tevékenység: A különféle súlyos, nagy méretű szerkezetek, például tégla és beton elemek, fa gerendák emeléséhez nélkülözhetetlen a daru használata.
  • Ipari, mezőgazdasági létesítmények üzemeltetése: A konténerek és tartályok mozgatása, valamint szerkezetszerelés egyaránt nagy teherbírású gépet kíván.
  • Géptelepítés: Mobildarura van szükség a megmunkáló gépek mozgatásához, a különféle csövek, mérőállomások és műszerek cseréjéhez.
  • Közterületen végzendő munkák: Szükség lehet daruzásra burkolati elemek, útjelző táblák, zajvédőfal helyére emeléséhez, szobrok, szökőkutak elhelyezéséhez.
  • Marketing, rendezvénytechnika: A magasra tervezett reklámtáblák kihelyezése, a rendezvénysátrak és színpadok felállítása mind olyan munka, ami csak mobildaruval megy.

Biztos, hogy a vásárlás az egyetlen megoldás?

Darubérlés kezelőszemélyzettel

Mindezek után máris felmerülhet a kérdés, hogy milyen típusú mobildarut érdemes beszerezni az említetthez hasonló projektek esetén. A válasz pedig nagyon egyszerű; semmilyet, a felsoroltak ugyanis tipikusan olyan feladatok, amik miatt az esetek többségében nem éri meg beruházni egy saját gépre.

Egy mobildarunak még használt állapotban is igen magas a beszerzési ára, plusz költséget jelent a karbantartás, szervizelés, a kezeléshez külön munkaerőt kell foglalkoztatni, és egy biztonságos, zárt helyre is szükség van a tároláshoz. Ezek összességében olyan kiadást jelentenének, ami alkalomszerű használat esetén nem térülne meg, ilyen esetekben pedig a darubérlés a legokosabb döntés. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem érdemes egy kicsit körüljárni a témát, mielőtt megbíz egy céget.

Amit a darubérlés előtt tudni érdemes

Darubérlés kezelőszemélyzettel

Ahhoz, hogy tudja, milyen darura van szüksége az adott feladathoz, jó, ha nagy vonalakban tisztában van vele, hogyan épül fel egy ilyen gép. A mobildaru központi eleme az úgynevezett darugém, amit lehet forgatni és billenteni is, ennek köszönhetően precízen a munkaterület fölé irányítható. Ennek a végére van szerelve egy csigasor vagy daruhorog, végső soron ez az, ami lehetővé teszi az anyagmozgatást.

Mindezekből egyenesen következik, hogy a gém hosszúsága az egyik legfontosabb szempont, amit meg kell vizsgálni darubérlés előtt, hiszen ez határozza meg, milyen munkamagasságban lehet dolgozni az adott géppel. Szintén ellenőrizni kell a daru maximális teherbírását, ezzel összefüggésben pedig figyelembe kell venni, hogy a billenőnyomaték ellensúlyozásának biztosítása végett a gémkinyúlás fordítottan arányos az emelőképességgel.

Amit még fontos tudni, hogy bármilyen teljesítménnyel bír is a kiszemelt gép, a darubérlés kezelőszemélyzettel együtt teljes, ugyanis a működtetés kifejezetten bonyolult, ennélfogva megfelelő képzettséget és gyakorlatot igényel. A gépkezelőnek több különböző jogosítvánnyal kell rendelkeznie annak érdekében, hogy a munka hatékony és maximálisan biztonságos legyen.

Úgy gondolja, hogy pontosan ez az, amire szüksége van? Ha felkeltette érdeklődését a darubérlés, nem is érdemes tovább nézelődnie, hiszen cégünk korszerűen felszerelt, gondosan karbantartott mobildarukkal és profi gépkezelőkkel áll rendelkezésére. Csupán annyi a dolga, hogy megosztja velünk a pontos feladatot, mi pedig máris adunk Önnek egy ajánlatot. Várjuk megkeresését!

Comments are closed.

Tel:+36 20 979 1660
E-mail:kopecsko@kopecsko.hu