Mit érdemes tudni a futódarukról?

9 július 2020

Comments:

Off
 július 9, 2020
 Off
Futódaru
Category: Blog

Manapság sokféle darutípus közül válogathatunk, melyek mind különböző speciális feladatokra lettek kialakítva.

A daru alapvető feladata az anyagmozgatás függőlegesen, és egy vagy több irányban vízszintesen. Viszont érdemes tudni, hogy két alaptípusa létezik, a futódaru és a forgódaru, és a legtöbb darutípus ezen alaptípusok további kiegészítéseként jött létre, hogy a speciális igényeket a cél szerint ki tudják szolgálni.

A futódarukat általában raktárakban, műhelyekben, üzemcsarnokokban alkalmazzák, több típusa is létezik az alkalmazási területtől függően. A függő futódaru például az épület tetőszerkezetére van felfüggesztve, ahol darupályákon mozog. Nagy előnye, hogy a futómacska átfuthat egy másik csatlakozó függő-sínpályára vagy függőhídra, így egy egész rendszer építhető ki, ami az üzemen belüli szállítást illeti. Léteznek különleges futódaru típusok, melyeket leginkább kohászati üzemekben használnak, például martinkemence berakó futódaru vagy mélykemence lehúzó futódaru.

Amennyiben Önnek is segítség kell az emeléstechnika vagy anyagszállítás területén, ne habozzon hozzánk fordulni, és vegye igénybe targonca bérlési és daru bérlési szolgáltatásainkat!

Comments are closed.

Tel:+36 20 979 1660
E-mail:kopecsko@kopecsko.hu