Tudnivalók: targonca használat, targonca bérlés

8 október 2020

Comments:

Off
 október 8, 2020
 Off
Tudnivalók: targonca használat, targonca bérlés
Category: Blog

Tudnivalók: targonca használat, targonca bérlés

Köztudott, hogy a targoncával különböző anyagokat szállítanak, és acélvillák segítségével emelik őket. Több típusa van a targoncáknak: villás targonca, vontató targonca, fellépős gyűjtő, gyalog gyűjtő, hatókörzet targonca, oldalvillával felszerelt targonca. Üzemanyag használat szerint van elektromos hajtású, gázüzemű, és dízel.

Nem elég azonban csak a mechanikával tisztában lenni, sokan nem vesznek tudomást a targonca használat szabályairól, pedig nagyon fontos a munkavédelmi szabályok betartása. Targoncát csak az vezethet, akit megbíztak a munkavégzéssel, aki a munkavégzés idejében alkalmas egészségi állapotban van, nem áll tudatmódosító szerek befolyása alatt, és van érvényes targonca vezetői engedélye.

Ha saját targoncát szeretnénk működtetni targonca bérlés helyett, elég hosszadalmas tevékenységekbe kell belebonyolódnunk, minden dokumentációt meg kell hozzá kapnunk, például magyar nyelvű gépkönyvet, Munkavédelmi Megfelelőségi Nyilatkozatot vagy CE Tanúsítványt, és szükségünk lesz egy emelőgép naplóra is. Emellett üzembe helyezési eljárásra is szükségünk lesz, amit legalább középfokú munkavédelmi végzettséggel rendelkező emelőgép szakértő végezhet.

Ne bonyolítsa életét – válasszon minket, hiszen a targonca bérlést nálunk könnyen, gyorsan elintézheti!

Comments are closed.

Tel:+36 20 979 1660
E-mail:kopecsko@kopecsko.hu