Veszélyek és kockázatok

9 július 2020

Comments:

Off
 július 9, 2020
 Off
Category: Blog

A daruzás segítségével sokféle munkafázis és feladat hatékonyan kivitelezhető. Alkalmas nagy terhek szállítására, emelésére, így gyorsabb lesz a munka, és lehetőség nyílik sokkal több pénz, idő és energia megspórolására. Ez azonban csak úgy lehetséges, ha betartjuk a megfelelő biztonsági előírásokat. Egy daru hatékony munkaeszköz, ugyanakkor veszélyes berendezés is lehet. Mire kell ügyelni annak érdekében, hogy ne következzenek be balesetek?

Először is komoly figyelmet kell fordítani arra, hogy a daru függesztéke mindig a biztonságos szintre legyen állítva. Gyakran előfordul, hogy a függeszték lelóg és beleakad valamibe mozgatáskor, ez halálos kimenetelű balesetet is okozhat. A függesztékek tárolására és karbantartására is komoly figyelmet kell fordítani, legalább félévente mindenképpen le kell vizsgáltatni hozzáértő szakemberrel.

Mindenképpen gondoskodni kell arról is, hogy a daru horgán legyen kiakadás gátló lemez. Ennek az apróságnak a megléte megakadályozhatja, hogy egy óvatlan mozdulatnál elszabaduljon egy kötélhurok.

Darut bérelne, de Önnek is fontos a biztonság? Keressen minket bizalommal, mert mi ügyelünk a részletekre is!

Comments are closed.

Tel:+36 20 979 1660
E-mail:kopecsko@kopecsko.hu